Pers

IMG_8818Op 10 januari werd de Swingmarket Rotterdam aan Hollands tuin 290 te
3078 EE Rotterdam feestelijk geopend.

Wij hebben al een paar jaar een eigen groenten en fruitbank en nu hebben wij een nieuw concept hiervoor bedacht in de vorm van de Swingmarket, dit moet je ook zien als swingen maar dan met groenten fruit en levensmiddelen, kleding etc

In de Swingmarket, wat een winkel is met food en non food producten, willen wij de mensen weer terug zetten in hun eigen kracht door middel het via een eigen creditcard van Met Zuid , waar fictief door ons geld opgezet kan worden, de klanten van Met Zuid zelf te laten bepalen waaraan zij hun ‘fictieve’ geld aan willen besteden; groenten, fruit, andere levensmiddelen, kleding of een bankstel. Kortom, wat zij op dat moment denken nodig te hebben. Op deze manier leert men prioriteiten te stellen en leert men weer met geld om te gaan. Tijdens en na de schuldsanering levert dit op de lange termijn veel voordelen op de weg naar zelfstandigheid op.

Verdere voordelen van de Swingmarket is, dat de “gewone Rotterdammer” er ook kan kopen; met hun eigen pinpas. Deze klanten vallen niet op tussen de mensen die van de voedselbank afhankelijk zijn, waardoor schaamtegevoel wordt verlaagd en gewerkt wordt aan het herstellen en versterken van de eigen trots.